YEM GRUBU ÜRÜNLERİMİZ

Laboratuvar Hayvanları Yemleri 

Laboratuvar hayvanları beslenmesinde, yemlerin içeriği ve kalitesi, uygun beslenme programları oldukça önemli olup, hayvan sağlığı ve refahını doğrudan etkiler. Buna bağlı olarak, iyi ve doğru beslenme ile hayvanların metabolizmaları ve fizlojik sistemleri normal işleyecek ve deneysel çalışmalarda istenilen gerçek verilere ulaşılabilecektir. Aksi taktirde, deneyler sonucunda elde edilen bulgular hatalı olabilecek ve çalışamanın güvenilirliği azalacaktır.

Yemlerimiz, tüm yem teknolojileri ve hayvan sağlığı konularındaki güncel gelişmeler yakından takip edilerek geliştirilmiştir. En son teknolojilere sahip laboratuvarlarda kullanılan hammaddeler ve üretilen bütün yemler ileri tekniklerle analiz edilmekte ve bu konuda yapılan AR-GE faaliyetlerine önemli ölçüde kaynak aktarılmaktadır. Ürünlerin kalitesinin sürekliliğinin sağlanması, yeni ürünlerin geliştirilmesi, müşterilerin talepleri doğrultusunda üretimlerin yapılabilmesi konularında çalışmalar aktif olarak sürmektedir. Bu bakış açısı ile, üretilen laboratuvar hayvanları yemlerinde tüm besin maddeleri hassas bir şekilde dengelenmiştir. Ayrıca, yüksek kaliteli protein kaynakları kullanılmıştır. Yemler, vitamin, mineral ve esansiyel amino asitler bakımından zenginleştirilmiştir. Gıda verimi açısından sindirilebilirlikleri oldukça yüksektir. 

Kobay Yemi

Kobayların herbivor yapısına uygun olacak şekilde (beslenmelerinde en belirgin farklılık olarak vurgulanabilecek) lifli gıdalara olan ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan pelet yemlerin içerisine yonca unu ilave edilmiştir. Yonca unu katılmasıyla kobayların dengeli lif alımları sonucunda sindirim problemlerinin önüne geçilebilmesi sağlanmış ve yine kobaylar için gerekli olan askorbik asit (C vitamini) de yemlere eklenerek ( yemlerimiz 2018 yılında C Vitamini içerecek şekilde yeniden formüle edilmiştir. Formülasyonda başka HİÇBİR değişiklik yapılmamıştır.), yemlerin beslenmede çok amaçlı kullanımı sağlanmıştır. Bu yem birçok yetiştirme ve bakım
tesisinde uzun yıllardır başarıyla kullanılmaktadır, ancak yemlerimizle birlikte taze yeşillik gibi ilavelere gerek yoktur. Tam yem olarak tek başına yeterlidir

Laboratuvar Tavşanı Yemi

Laboratuvar ortamında yetiştirilen tavşanların, tüm besin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmış olan yemlerimiz, tavşanların herbivor yapısına uygun bir üründür. Tavşanların sekum fermantasyonunun optimum düzeyde gerçekleşmesi için lifli gıdaya olan ihtiyaçları oldukça yüksektir. Bu nedenle, yemlerin içine kobay yemlerinde olduğu gibi, yonca unu ilave edilmiş, ancak tavşanın fizyolojisine uygun oranlarda lif kullanımına dikkat edilmiştir. Bu ürünümüz, tavşanların gebe laktasyon ve yavru dönemleri için de çok uygun bir yem karışımıdır.

Rat Fare Yemleri

Rat ve farelerin agız ve diş yapısına uygun olarak . hayvanların sevdiği sert yapıda hazırlanmıştır. Rat ve farelerin önemli özellikleri düşük enerjili ve proteinli yemlerle beslendiklerinde, inaktivasyona girmeleridir. Bu durum fizyolojik parametrelerde farklılık hareketsiz kalma eğilimleri gösterirler Fareler, omnivor ve kemirgen bir yapıya sahiptir. Kolay ve dengeli beslenmeleri ve yem zaiyatının azaltılması için peletler orta sertlikte olmalıdır. Ürünlerimizde, rat ve farelerin protein ihtiyaçlarını karşılamak için kaliteli protein kaynakları kullanılmıştır. Yemlerin hazırlanmasında NRC ve TSE standartları gözetilmiştir.

Rat fare yemi olarak 24 proteinli 3000 Kcal, 24 proteinli 2700 kcal ve 20 proteinli 3000 kcal rodent 20 çeşitlerimiz mevcuttur. Her üç yem rat ve farelerin her yaş ve fizyolojik durumlarına göre, dişi gebe emziren ve erkek hayvanların enerji ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Rat ve fare yemlerimiz National Research Council’ün (NRC) standartlarına uygun olarak üretildiğinden literatürlerde belirtilen hayvan besleme standartlarına uygun olup protein karbonhidrat yağ ve yağ asitleri açısından dengeli ve yeterli seviyededir. Selüloz seviyesi ise uygun seviyededir. Yemlerimiz, rat ve farelerin her yaş dönemi için kullanılabilecek, uygun karma bir yemdir.

Rodent 20 Yemi

Rat ve fareler için idame yemi ve kontrol yemi olarak kullanılır. Üretimin yoğun olmadığı ünitelerde üretim yemi olarak da kullanılabilir. %20 protein 3000 kcal dir. 12mm pelet şeklindedir. Rat ve fare için en uygun vitamin ve mineral karışımı bulunmaktadır

Rat 2700 Yemi

Rat ve fareler için üretilmiştir. İdame yemi ve üretim yemi olarak kullanılır %27 protein 2700 kcal enerjili rat ve fare yemlerdir.

Rat 3000 Yemi

Rat ve fareler için üretilmiştir. Üretim yemi olarak en çok tercih edilen yemdir. %24 protein ve 3000 kcal enerjili rat ve fare yemleridir.

Rat genom yemi

Rat ve fareler için üretilmiştir. Genetiği değiştirilmiş ve immün yetmezliği bulunan hayvanlar için genom yemleri üretilmiştir. %24 protein, %9 yağ ve 3600 kcal enerjili bir yemdir.




   

Gıda Kalitesinde Yem Üretiyoruz

ARD35 (Yüksek Karbonhidratlı Yem)

HAM MADDELER: Kazein, DL Methionin, L-Cystine, Mısır Nişastası, Maltodekstrin, Sukroz, Selüloz, Palmiye Yağı, Mısır Yağı, Mineral Mix, DCP, Kalsiyum Karbonat, Potasyum Sitrat, Vitamin Mix, Kolin.
Protein: %23, Karbonhidrat: %35.5, Yağ:%35.8

Yüksek Fruktozlu Yemler

(Aşırı fruktoz tüketimi, metabolik hormon değişimlerine, enflamasyona, karaciğer yağlanmasına ve plazma ürik asit düzeyine etki etmesinden dolayı metabolik bozukluk oluşturur. Fruktoz oranı %25-66 arasında olan yemler bu grupta üretilir).

Yüksek Sükrozlu Yemler

(Deney hayvanlarını yüksek sukrozla besleme obeziteye neden olur. Sukroz, bozulmuş glukoz toleransıyla beraber plazmada artırılmış insülin, leptin, trigliserid ve glukoz seviyeleri ile oluşturulur. Sukroz oranı %25-55 yapılarak bu yemler üretilebilir) yemlerdir.

Arden Düşük Proteinli Yüksek Yağlı Yem

HAM MADDELER: Kazein, DL Methionin, L-Cystine, Mısır Nişastası, Maltodekstrin, Selüloz,Palmiye Yağı, Mısır Yağı, Mineral Mix , DCP, Kalsiyum Karbonat, Potasyum Sitrat,Vitamin Mix, Kolin.
Protein: %16, Karbonhidrat %40.1, Yağ %35.9

Arden %35 Yağlı Yem

HAM MADDELER: Kazein, DL Methionin, L-Cystine, Maltodekstrin, Sukroz, Selüloz,Palmiye Yağı, Mısır Yağı, Mineral Mix , DCP, Kalsiyum Karbonat, Potasyum Sitrat, Vitamin Mix, Kolin
Protein: %26.2, Karbonhidrat %26.3, Yağ %34.9

Arden Kontrol Yemi

HAM MADDELER: Kazein, DL Methionin, L-Cystine, Mısır Nişastası, Maltodekstrin, Selüloz,Palmiye Yağı, Mısır Yağı, Mineral Mix , DCP, Kalsiyum Karbonat, Potasyum Sitrat,Vitamin Mix, Kolin
Protein: %19.2, Karbonhidrat %67.3, Yağ %4.3

Arden %24 Yağlı Yem

HAM MADDELER: Kazein, DL Methionin, L-Cystine, Mısır Nişastası, Maltodekstrin, Selüloz,Palmiye Yağı, Mısır Yağı, Mineral Mix , DCP, Kalsiyum Karbonat, Potasyum Sitrat,Vitamin Mix, Kolin
Protein: %24, Karbonhidrat %41, Yağ %24

Ketojenik Yemler

Yağ oranları yüksek ve karbonhidrat oranları düşük yemlerdir. Yağ oranı enerjinin %83 üne kadar çıkar, karbonhidrat oranları %0,5 veya daha fazla olabilir. Bu yemlerde hem katı hem de sıvı yağlar kullanılır. Bu yemlerin yüksek yağ oranı ve sıvı yağ olsa bile kuru sert pelet kıvamındandırlar

Kafeterya Diyet Yemler

Kafeteryanın zengin ürünleriyle yapılan içerisinde bisküvi, kek, yem, cips vb araştırıcının isteği doğrultusunda hazırlanan yemlerdir. Obesite modeli için kullanılır. Bu yemlerin kalori değeri çok yüksek olmayıp deney hayvanları için çok lezzetli olan bu yem, hayvanların daha fazla tüketmeleri sonucu istenilen obesite modeli oluşturulur.

Araştırmaya Başlangıç ve Senkronizasyon Yemleri 

Deneylerin düzgün sonuçlar verebilmesi için hayvanların bir uyuma getirilmesi için mikrobitalı yem "one sole mikrobiota" sağlamak amacıyla kullanılmaktadır

Semi-Purified Kobay ve Tavşan Yemi

Araştırıcıya özgü olarak yapılmaktadır. İçerisinde kazein, maltodekstrin, mısır nişastası, soy protein vb. ürünler araştırıcının isteği doğrultusunda formülize edilmektedir.
Yemlerimiz tamamen yerli üretim olup ülkemizde üretilmektedir. Kendi formüllerimizin yanında literatürlerde adı geçen uluslararası etkinliği kanıtlanmış (open source) açık kaynaklı yemlerin formülleri kullanılmaktadır. Yemler pelet formda ve kaşar peyniri formunda sizlerin tercihine bağlı olarak üretilmektedir.
İthal yemlerden en önemli farkımız; ithal yemlerde kullanılan domuz yağı yerine sığır içyağı, tereyağ, palmiye yağı ve zeytinyağı kullanılmasıdı. Türk tipi, akdeniz diyeti ve islami beslenmeye daha uygundur. Yemlerle ilgili her türlü değişiklikler araştırmacının isteği doğrultusunda yapılmaktadır. Üretimlerimiz araştırmacıya özeldir.
Arden Araştırma Deney Firması Yüksek yağlı araştırma yemlerinde Türkiye’nin ilk ve tek T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı ünitesidir

Naturel Chow Araştırma Diyetleri

Naturel besinlerden oluşturan yemlerin içerisine araştırmak istenilen tüm kimyasallar ve kolesterol ilave edilebilir. İstenilen kimyasallar ilave edilirken enerji değerleri dikkate alınarak istenilen yemin izokalorik şekli üretilir. Şu ana kadar keten tohumlu, chia tohumlu, soğan tozlu, C vitaminli, D vitaminsiz, kayısılı, çinkodan fakir, lityumlu, üzüm çekirdekli, fındıklı yem üretimlerimiz bulunmaktadır. Yem maddesinin içerisine eklenecek olan test maddesini siz değerli araştırıcılarımız da gönderebilmekte ya da bizler temin edebilmekteyiz.

Metabolik Bozukluk Yemleri (prufiye-saflaştırılmış)

Diyetle indülenen yem serisidir. Bu yem serisi kuru pelet ve kaşar formunda yarı yaş yem olarak üretilmektedir.

Obesite Yemleri

Obesite yemleri yüksek yağlı yemler %24 yağlı, %35 yağlı, %45 yağlıdır. Yağ kaynağı olarak bitkisel ve hayvansal yağ seçimleri bulunmaktadır . oluşturulacak model için veteriner hekim danışmanlarınızla görüşmeniz önerilmektedir.

Diabet Oluşturma Yemleri

Aynı zamanda obezite yemleri olan bu yemlerde protein oranları yüksek yağlı yemlere nazaran daha düşük olup karbonhidrat oranları daha yüksektir.

Ateroskleroz Yemleri

Diğer adıyla hiperlipidemi yemleri olarak da bilinen yüksek yağlı yemlerden farklı olarak kolesterol ve kolik asit ilavesi vardır. Kolesterol ve kolik asit ilavesiyle kandaki kolesterol oranı ve diğer kan yağlarını uygun bir şekilde yükseltmektedir.

Western Yemler

Birçok yağ karışımı ve kolesterol ilavelidir. Literatürlerde belirtilen western diet içeriği aynı şekilde her araştırmacıya özel olarak formüle edilerek yapılmaktadır.

Karaciğer Yağlanması Oluşturan Yemler

Faty liver yemleri, metiyonin ve kolinden fakir yemler, hayvansal yağ içerir alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı (NAFLD), hepatositlerde aşırı yağ depolanmasından (steatoz), alkolsüz steatohepatite (NASH) ve fibroza kadar değişen bir dizi bozukluk olarak karakterize edilir. Yüksek yağlı diyetlerin (HFD'ler) ve metiyonin ve kolin eksikliği olan (MCD) diyetlerin varyasyonları, diyet tipine/varyasyonuna ve beslenme süresine bağlı olarak NAFLD/NASH'ın farklı aşamalarını incelemek için kullanılır.
Bu deneysel modeller arasında insan NAFLD'si ile karşılaştırıldığında klinik ve histolojik özellikler açısından bazı farklılıklar vardır; yine de, bu modeller insanlarda hastalık ilerlemesi hakkında fikir edinmemize yardımcı olur. Bu yemler %22 sukroz %24 yağ içerirler ve bu yemlerde hayvansal yağ tercih edilir. Bu yemlerin bir kısmı fruktoz ilavelidir.

Yüksek Karbonhidratlı Yemler

(Yağ ile birlikte karbonhidrat oranı yüksek yemler insan beslenmesine en yakın olan yem grubudur. Bu tür yemler de sıçan ve farelerde metabolik bozukluk oluşturur. Karbonhidrat oranı %25-70 yapılarak bu yemler oluşturulur).

Patojen Free Yemler

Rat genom yemi ve Rat 24 30 yemlerinin ışınlanması için özel olarak üretilen bir yemdir. Kobay ve tavşan yemlerinin de patojen free çeşitleri mevcuttur. Bütün patojen free organizmalardan arındırılmış yemler 4'er kilogramlık ambalajda kraft kağıt, üzeri naylon ambalaj 16 kg'lık kolilerde satışa sunulmaktadır. Diyet, üç kat ambalajda vakumla paketlenir, ilk katman bir kağıt astar, ardından iki ayrı düşük oksijen geçirgenliğine sahip plastik katmandır. Torbalar bir dış karton kutu içinde paketlenir ve ardından 12 KGy'de ışınlanır. Işınlama operasyonu, her kartonun gerekli dozu almasını sağlamak için kapsamlı bir kalite kontrol sürecine sahiptir.

Hamster Yemi

Fare ve ratlar gibi omnivor hayvanlar olan hamsterlar için uygundur. Rat ve fare yemleriyle beslenebilirler fakat kafa yapıları daha kısa olduğu için, yemleri tel arkasından kemirmeleri oldukça güçtür. Bu nedenle, pelet çapı 4.5 mm olarak hazırlanmıştır ve direkt olarak yemlikten yiyerek besinlerini keseciklerinde kolayca depo edebilirler.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Free Consultation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

KOSGEB'ten Destek Alarak Ürettiğimiz Yemlerin Analiz Sonuçları

Ürettiğimiz yemler Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Laboratuvarında test edildi. Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik muayene sonuçları, TBA(Tiyobarbitürik asit) analizi bulguları ve duyusal özellikleri yayın haline getirildi.

Bir Sorunuz mu Var?

Size Yardım Etmek İçin Hazırız.

©2021 Arden Araştırma ve Deney
⚡ by Scroll2Top